Manicurebehandeling.

Een manicure behandeling voor gezonde natuurlijke nagels. Deze manicure behandeling kunt u alleen boeken in combinatie met een pedicurebehandeling. Het gaat hierbij om een natuurlijke verzorging van de handen en nagels.

Wat gebeurt er met mijn nagels?

Een nagel bestaat uit verschillende delen, die elk hun eigen functie hebben. De nagelplaat, het gedeelte wat je ziet, bestaat uit huidcellen. Deze worden naar buiten geduwd. Door het duwen verliezen de huidcellen vocht en worden ze hard. Hoe dichterbij je bij het nagelbed komt hoe zachter de nagel wordt. De bovenste laag is dan ook het meest droge laag en hier gaat ook de meeste vocht verloren. Lipiden is een lichaamseigen vet die er voor zorgt dat de verschillende laagjes bij elkaar gehouden worden. Door veelvuldig handen wassen worden die lipiden weg gespoeld en splijt de nagel. Het is dus belangrijk de nagel en zijn omgeving goed te voeden.

Opbouw van de nagel.

Wat houd een manicure behandeling in?

  • De nagels worden gedesinfecteerd. Ook die van mij omdat ik geen handschoenen tijdens de behandeling draag. Het voorkomt dat ziektekiemen worden doorgegeven.
  • Eventuele nagellak wordt verwijderd.
  • Met een speciale cuticle (nagelriem) remover worden de nagelriemen behandeld. De handen gaan in een badje om goed te kunnen weken.
  • De nagelriemen worden daarna terug geduwd met een bokkenpootje. Hierdoor kunnen voedingstoffen beter bij de matrix komen zodat het nagelbed en de nagel zelf goed verzorgt worden.
  • Vijlen van de nagels in plaats van knippen. Vijlen is beter voor de nagels. En hiermee kan je de juiste lengte bepalen in overleg met de eigenaar van de handen.
  • Na het stofvrij maken van de nagels, wat er altijd achterblijft na het vijlen, is het tijd voor een heerlijke scrub. De dode huidcellen worden hiermee verwijderd en de handen voelen hierna lekker zacht aan.
  • Dan volgt een massage van de hand en onderarm. Veel spieren worden even extra verwend.
  • Na de massage polijst ik de nagel zodat deze mooi gaat glanzen. Wilt u nagellak dan kan dat natuurlijk ook! Een gewone nagellak zit bij de prijs in begrepen. Wenst u een gellak die langer mooi blijft op nagels dan komt er € 10.00 bij.

Manicure behandeling is voor vrouwen, niet voor mannen!

NEE ZEKER NIET WAAR!

Ook de mannenhanden hebben veel te verduren en daardoor is het juist goed om deze eens goed te laten verzorgen. En zeg nou zelf, een man met verzorgde handen is toch leuker om te zien dan van die onverzorgde kolenschoppen met rouwranden?!!

Klik HIER om meteen een pedicureafspraak & manicureafspraak te maken.