Wratten

Wratten worden nogal eens verward met een likdoorn.

Helaas zijn ze toch heel verschillend. Een wrat is een virus! En tegen een virus bestaat niet een medicijn die U bij de drogist of apotheek kan kopen. Een virus verdwijnt vanzelf weer door uw eigen antistoffen in uw lichaam. Dit kan wel jaren duren.

veel eelt rondom de wrat
doornwrat duidelijke puntjes van de wrat

Op de site van de thuisarts vind u nog meer informatie omtrent dit virus

 https://www.thuisarts.nl/wratten

Een wrat lijkt wel wat op een bloemkool zoals u op de 1e foto kan zien. Het kan behoorlijk pijnlijk zijn met name als de wrat op een plek zit waar veel op gelopen word, de hiel of voorvoet bijvoorbeeld.

Ondanks dat het een virus is en uiteindelijk vanzelf weer overgaat is er wel wat aan te doen. Ik behandel de wrat met diverse methodes. Dit houd wel in dat u minstens 1x per week langs moet komen. Maar u kunt zelf ook aan de slag gaan. Door de wrat met een middel die te koop zijn bij de drogist of apotheek. Een wrat die “gepest” wordt zal eerder verdwijnen. Dit kan u doen door er nagellak op te smeren ( 1e dag nagellak erop, 2 volgende dagen een laagje eroverheen, 4e dag eerst oude nagellak verwijderen en opnieuw aanbrengen.) of afplakken met duct tape. Dit laat u een aantal dagen zitten zodat de wrat week wordt. De weke huid kunt u verwijderen. Of door er zinkzalf op te smeren. Mijn advies is wissel de methodes per week af. De behandelingen zijn over het algemeen pijnloos! Vooral bij kinderen zou ik bovenstaande eerst willen adviseren. Deze methode is pijnloos.

Wilt u meer weten of vermoed u dat uzelf een wrat heeft en wilt u ervan af? Boek dan snel een afspraak en ontdek wat ik voor u kan doen! Er is een speciale afspraak voor een wrattenbehandeling beschikbaar op  http://marionspedicurepraktijk.nl/reserveren-afspraak/