Traumanagels

Wat zijn traumanagels?

Het klinkt alleen al ernstig. Simpel gezegd zijn traumanagels nagels die een beschadiging hebben opgelopen. Dat kan zijn door een ongelukje bijvoorbeeld de onderkant van de deur over je tenen heen of een hard voorwerp op je tenen laten vallen. In de meeste gevallen hersteld dit zich vanzelf. Maar soms is de nagel te ernstig beschadigd en groeit niet goed meer. Of je nagels zijn al heel lang erg kort en groeit niet meer over de teentop. De nagelwallen lopen normaal gesproken recht uit. Het zijn de rails van je nagels die de nagels begeleiden met groeien. Als dit proces lange tijd verstoord is groeit de nagel telkens tegen de teen top aan en dat doet zeer. Maar het kan ook zo zijn dat de nagels naar binnen groeien door te weinig ruimte in schoenen. Ook hierdoor gaan nagels ingroeien. Zelfs te kort geknipte nagels kunnen ingroeien veroorzaken.

traumanagels

Wat is hier aan te doen?

Tijdens de pedicurebehandeling bekijk ik de nagels en vraag wat ermee gebeurd is. Meestal heb ik al wel een aardig idee! Ik bekijk de opties en bespreek die samen met u. We spreken een behandelplan af. Veelal maak ik gebruik van een sculpturegel. Deze gel is speciaal ontwikkeld voor op de teennagels. Het is een hele sterke gel die tegen een stootje kan maar toch flexibel genoeg om de nagel in de juiste baan te krijgen.

Een gerepareerde nagel

Nagelregulatie

Nagelregulatie gebeurd met een acryl. Dit is een hele harde gel vorm. Ik verander hiermee direct de vorm van de nagel. In geval van een tunnelnagel kan dit soms een uitkomst zijn. Maar omdat niet iedereen tegen acryl kan, het kan een allergie oproepen, gebruik ik in eerste instantie sculpture gel.

gelacy
tunnelnagel met gelacy

Kosten hiervan:

Laat u dit doen tijdens een pedicurebehandeling dan kost dit;

  • Bij een grote teen €12.50 per nagel.
  • Bij andere tenen € 10.00 per nagel.
  • (buiten de kosten van een pedicurebehandeling)

Als u geen pedicurebehandeling neemt dan kost dit;

  • Bij een grote teen € 40.00 per 15 minuten.
  • Bij een kleine teen € 32.50 per 15 minuten.
  • (inclusief materiaalkosten zoals gel)

U kunt dit online inboeken. Klik HIER om direct naar de online agenda te gaan.