Kinderen

Kinderen bij de pedicure?

Over het algemeen gesproken is het niet nodig om met uw kind een pedicure te bezoeken. Het kindervoetje is nog zeer flexibel en nagels moeten hun uiteindelijke vorm nog gaan aannemen. Wel is het belangrijk om de nageltjes goed te verzorgen. Het meest belangrijke is de nagels NIET te kort te knippen en RECHT te knippen.

Een veel voorkomend probleem bij jonge kinderen zijn wratjes. Wratjes zijn zeer besmettelijk en word vaak op school of op de sport/hobby van uw kind opgelopen. Hier lopen de kinderen vaak op blote voetjes. Vaak verdwijnen wratjes vanzelf maar ze geven soms wel last. Er is wel iets te doen door uw pedicure aan wratjes. Het eelt wat rond een wratje ontstaat kan worden weg gehaald en met behulp van zalf gaan we de wrat behandelen. Deze behandeling kan wel enige tijd in beslag nemen (afhankelijk van de grote van de wrat) maar is PIJNLOOS.

wratjes

In tegenstelling tot de behandeling bij de huisarts. Deze zal met een etsend middel de wrat “wegbranden” wat een brandwondje oplevert. Vaak een nare ervaring bij jonge kinderen en hun ouders/verzorgers. Ook de producten die u bij de drogist kunt kopen zijn vaak net te agressief voor kindervoeten. Mocht u twijfelen of uw kind een wratje heeft adviseer ik u een afspraak bij de huisarts te maken of een afspraak met de pedicure of doe een test. Als je licht op de wrat druk geeft dit (misschien wat gevoelig) geen pijn. Knijpen (voorzichtig) daarin tegen doet wel pijn. Dat is het teken dat het een wrat is. Kijk dan eerst de volgende tips! Wratten

Schoenen.

Goede schoenen is zeer belangrijk voor kinderen. Vooral de maat kan lastig bepalen zijn bij kinderen, ze vinden een bepaalde schoen leuk en willen die graag hebben, al zit die schoen eigenlijk niet lekker. Een handig hulpmiddel hierbij is simpel zelf te maken. Laat u kind rechtop staan op een wit vel papier en teken de voet langs de rand van de voet af. Knip dit uit. Als u dan schoenen ziet legt u het uitgeknipte voetje aan de onderkant van de schoen en u ziet meteen of het schoentje de juiste maat heeft. Hou er wel rekening mee dat een kinderschoen een extra lengte van 1,5 cm moet hebben. een kindervoet groeit immers nog! Maar hiermee kunt u ook goed zien of de schoen niet te smal is. Een kinderschoen moet ook soepel en flexibel zijn maar tegelijkertijd goede ondersteuning bieden. Een goede schoenenzaak kan u hierin zeker adviseren.

Laat uw kind thuis zoveel mogelijk op blote voeten lopen. Dit bevorderd de spieren en pezen!