Deelbehandeling of korte behandeling.

Boek een deelbehandeling als u denkt geen hele behandeling nodig te hebben.

Als u last heeft van:

  • Likdoorn of eksteroog,
  • kloof,
  • ingroeiende nagel,
  • wrat.

Dan kan u een deelbehandeling boeken. Hierbij pak ik 1 probleem aan. Dus 1 likdoorn of 1 kloof. Heeft u meerdere kloven, likdoorns of ingroeiende nagels dan raad ik u aan een volledige behandeling te reserveren. Tijdens een “normale” pedicure behandeling heb ik genoeg tijd om alles te verwijderen. Tijdens een deelbehandeling heb ik maar 15 minuten om het probleem te behandelen.

Wat is een likdoorn?

Een likdoorn of eksteroog is eelt wat naar binnen is gegroeid en wat aanvoelt als een speld. Eelt ontstaat door druk. Naar mate we ouder worden veranderen onze voeten. Ook de drukpunten onder uw voet. Het eelt wat misschien daar nooit voor last heeft gezorgd kan ineens pijnlijk zijn. Ik verwijder deze snel zodat u weer pijnloos kunt lopen.

Hoe voorkom ik een likdoorn?

Door goede passende schoenen kan het al zo zijn dat die vervelende likdoorns geen kans meer hebben. Veel mensen denken dat je voeten niet veranderen maar dat is helaas een fabel. Soms is er aanvullende zooltje in schoenen nodig om uw voeten op de juiste plekken te ondersteunen en drukplekken te ontzien. En dit doet een Podotherapeut of Podoloog. Mocht ik hiervoor aanleiding zien bij uw voeten zal ik u hierop attent maken.

Helpt een likdoornpleister?

Bij drogisterijen en apotheken zijn speciale likdoornpleisters te koop. Deze zullen na gebruik soms even de pijn verlichten. Maar de kern van het probleem wordt hiermee niet aangepakt. Bij verkeerd gebruik kan het zelfs gevaarlijk zijn. In deze pleister wordt gebruik gemaakt van salicylzalf. Dit maakt de huid zeer week en zo kan men de likdoorn wat weg peuteren. Maar als deze pleister verkeerd geplakt wordt of te groot is kunnen de gevolgen enorm zijn. Neem daarom liever geen risico en boek snel een afspraak. Het heeft alleen maar voordelen en is vele malen sneller! U kunt ook een kijkje nemen op de site van thuisarts door hier te klikken.

gevolg verkeerd gebruik van een likdoornpleister

Kloven :

Een pijnlijke kloof is heel vervelend. Soms zijn deze zo diep dat ze bloeden. Met name in de zomer als we lekker op blote voeten lopen kunnen deze spontaan in de voeten ontstaan. Maar ook het lopen op slippers kan dit doen ontstaan. De oorzaak is mede vaak te vinden in het niet dagelijks insmeren van de voeten met een goede voedende crème. De voeten worden vaak vergeten terwijl ze veel te verduren hebben. Ze dragen ons toch maar mooi ons hele leven! Maar enkele mensen hebben last van andere oorzaken zoals hyperkeratose. Dit is extreem veel eelt. Eelt is dode huid en neem dus ook niet goed vocht op terwijl het wel veel vocht verliest. Lastig om uit te leggen als je de huidopbouw niet kent. 1 kloof kan ik vaak simpel en snel verwijderen. Zijn er meerdere kloven in de hiel of hielen dan kan u het beste een volledige behandeling reserveren. (onderstaande foto is NIET 1 kloof en valt dus niet onder een deelbehandeling)

Deze man had al lange tijd last. Allebei zijn we trots op het eindresultaat!

Een ingroeiende nagel:

Veel jongeren hebben hier last van. De oorzaak is vaak in de schoenen te vinden maar soms ook door het te kort of verkeerd knippen van de nagels. Meestal heb ik dit zo voor elkaar en lopen je voeten weer pijnloos. Een ingroeiende nagel kan gaan ontsteken. De teen wordt rood en voelt warm en kloppend aan. Ga dan spoelen onder lauw water. Geen badjes met soda of biotex! Stromend water is meer dan genoeg. Daarnaast kan je druppelen met heka ontsmettingsmiddel wat bij mij te verkrijgen is.

Wratten:

Een wrat is een virus. Een virus gaat in principe vanzelf over. Des al niet te min kan dit nog voor pijn zorgen. Tijdens de behandeling wordt er gekeken hoe we dit samen het beste kunnen aanpakken. Is het genoeg door alleen het eelt te verwijderen? Of stellen we in overleg een behandelplan op? Soms zijn er meer mogelijkheden. Dus twijfel niet en maak die afspraak!

resultaat van wrattenbehandeling

Het verschil tussen een wrat en een likdoorn kunt u zelf makkelijk testen. Als u op de zere plek druk en u voelt pijn maar u voelt dat niet als u in de plek knijpt, dan is het een likdoorn. Andersom, dus knijpen in de plek is pijnlijk maar drukken niet, dan kunt u van wratten uitgaan. Kinderen op de basisschool hebben vaak last van wratten. Wratten zijn ook besmettelijk. Juist als een wrat bloed! En dit is de reden waarom jonge kinderen er vaker last van hebben. Denk maar aan de gymlessen op school, ze lopen daar op blote voeten.

Blijkt tijdens de deelbehandeling dat er toch meerdere problemen zijn zal ik alsnog een volledige behandeling adviseren. Ik reserveer maar 15 minuten per “probleem” en zou het vervelend vinden niet genoeg tijd te hebben om u weer met pijn de deur uit te laten gaan.

Twijfelt u? neem dan contact met mij op om dit te bespreken!

Dit voorkomt telleurstellingen en maakt alles helder en duidelijk. U kan mij bereiken via mijn telefoonnummer, whatsapp, mail, facebook en instagram.

Klik hier om direct een deelbehandeling te boeken.