Schimmelnagels – kalknagels

Schimmelnagels? Help…

Onychomycose ofwel schimmelnagels komen bij heel veel mensen voor. Vaak zeggen mensen ik heb een kalknagel maar ook dit is dan een schimmelnagel. Het is dan ook zeer besmettelijk. Maar is het ook wel echt een schimmel of is er misschien iets anders aan de hand? Meestal kan een pedicure een goede inschatting maken of het inderdaad om een schimmel gaat of dat het iets anders is. Wilt u zeker weten of u mycosenagels heeft dan kan u bij uw huisarts terecht voor een test. De test wordt opgestuurd naar een laboratorium en wordt NIET vergoed door uw zorgverzekering.

Onychomycose
de schimmel is bijna weg.

Kan ik van schimmelnagels afkomen?

Dat hangt van een aantal factoren af. Bent u diabeet of heeft u reuma dan wordt de behandeling al een stuk moeilijker, soms zelfs onmogelijk. Reuma tast het immuunsysteem aan. Hierdoor heeft de schimmel alle kans om zich heerlijk bij de nagels te nestelen. En bij een diabeet is het nadeel dat dit met de suikers te maken heeft. En zoals wij allemaal wel weten gedijt een schimmel hier ook goed bij. Het begint met een goede hygiëne. Schoenen dienen schoon gemaakt te worden en regelmatig wissel hiervan. Daarnaast is het belangrijk om sokken (dagelijks) te verschonen en te wassen op 60 graden. Lagere temperaturen doden de schimmel niet!

Behandeling:

Elke 8 weken zie ik uw voeten in de praktijk. Ik verzorg ze en seal de nagels met een speciale gel. Daarnaast moet u zelf 2x daags behandelen met anti mycose middelen. Deze zijn in de praktijk te koop. Ook gebruikt u hierbij de bekroonde Dadi’oil. Dadi’oil verzorgd de nagel onder de nagelriem waardoor deze niet uitdroogt. Een schimmelnagel is vaak erg droog en daardoor brokkelig. Het hangt of staat met de behandeling die dagelijks moet gebeuren. Vergeet u een paar dagen dan heeft de schimmel kans om weer opnieuw toe te slaan en gaat heeft de behandeling weinig zin. Doordat ik de speciale gel gebruik zien de nagels er vaak al een heel stuk beter uit. Zo kan u in de zomer gewoon met open schoenen lopen.

Garantie:

De methode die ik gebruik is niet wetenschappelijk bewezen. Wel zie ik dat bij een consequente behandeling van zowel de cliënt als behandelaar dat er verbetering op kan treden. De enige methode die wetenschappelijk bewezen is, is een medicijnkuur via de huisarts. Vroeger was die medicatie een aardige aanslag op bijvoorbeeld de leverfunctie. Met alle onderzoeken en technieken van tegenwoordig is dit goed te overzien. Alleen een huisarts (of dermatoloog) mag zulke medicatie voorschrijven. Een 100% garantie is door niemand te bieden.

Kosten:

Uiteraard zitten hier extra kosten aan verbonden. Allereerst heeft een normale pedicure behandeling. Vervolgens kost elke nagel die geseald moet worden € 6,00 extra met een maximum van € 30.00. Een nagel die dusdanig beschadigd is en dus een stuk korter is kan ik dit tot een normale lengte verlengen. De kosten van 1 verlenging is € 12.50 voor de grote nagel. Daarnaast moet u de antimycose middelen aanschaffen.

Schaamte..

Ik heb in de praktijk al diverse mycose nagels gezien. Ik schrik niet snel ergens van en wil graag u laten zien dat schaamte nergens voor nodig is!!

Dus overwin uw angst en maak snel een afspraak zodat we dit probleem samen kunnen tackelen!

Nog even dit…

De laser behandelingen die vrij populair momenteel zijn werken niet!! Bij verkeerde toepassing of te lang laten laseren kan dit zelfs tot permanente beschadiging van de nagel leiden! Uiteraard blijft het uw beslissing maar ik raad het ten zeerste af.

Ik had het jaren eerder moeten doen. Maar ik schaamde mij en dacht dat een pedicure voor vrouwen was. Nu weet ik beter!

Wil je precies weten wat een schimmelnagel is, hoe dit kan ontstaan, wat de uiterlijke kenmerken zijn klik dan op deze link die je naar de site gezondheidsnet door linkt.